Skip to main content

Algemeen

De Eexterhof is een liefhebberstuin, met als voornaamste kenmerken: duidelijke lijnen, weelderige beplanting en veel verschillende soorten planten. De tuin is ca 1600m2 groot en samengesteld uit een aantal delen, verschillend in sfeer en kleur. Her en der vind u zitjes om rustig om u heen te kijken en het geheel op u te laten inwerken.

Anders dan de naam doet vermoeden ligt de Eexterhof in Scheemda, provincie Groningen en niet in Drenthe. De naam is afgeleid van het vroegere zelfstandige dorp Eexta, dat in de loop van de jaren is vergroeid met Scheemda. Scheemda ligt aan de rand van de weidse Dollardpolders en dicht bij het eeuwenoude landschap van Westerwolde. In onze regio liggen een aantal bijzondere tuinen, wat een bezoek aan dit gebied zeker de moeite waard maakt.

Wilt u een indruk van onze tuin krijgen? Kijk dan op www.youtube/eexterhof/alleswatbloeit

Op ons grote terras schenken we u graag een kopje koffie of thee, met wat lekkers erbij, want we vinden het leuk om de tuin te laten zien en u te ontvangen.

Voor groepen, tuinclubs e.d. kunnen we in overleg afspreken wat uw wensen en onze mogelijkheden zijn. Klik hier voor contactinformatie