Skip to main content

Over de tuin

Toen we besloten een stuk grond te kopen voor een nieuwe woning, moest het in elk geval voldoende ruimte hebben om een tuin aan te leggen. Tuinieren zat al vroeg in de genen van Watze en daar wilden we ruimte voor. Die ruimte vonden we aan de Eexterweg in Scheemda. De eerste jaren kwam het er door een drukke baan nog niet zo van, maar is de huidige indeling in stappen tot stand gekomen. Het ontwerp en de aanleg van de tuin is van eigen hand.

In de loop van 2008 kreeg Watze een andere baan konden we samen meer tijd en aandacht aan de tuin besteden. Geïnspireerd door het bekijken van opengestelde privétuinen hebben we het accent verlegd naar de aanleg van weelderige borders. En om daar mee te beginnen werd de hulp ingeroepen van een ervaren tuinontwerpster. Enkele borders werden met haar hulp op kleur ingericht.

Vervolgens werd het achterste tuindeel grondig aangepakt. De grote vijver is opnieuw aangelegd en een tweede kleinere vijver werd dicht bij het terras gebouwd. Er kwam een kleine rozentuin, er werd een tuinhuisje gebouwd en daaromheen kwam een tuindeel wat we nu onze “verrassingstuin” noemen. Met de bouw van de tuinkas ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Deze kas is vooral bedoeld om de kuipplanten te laten overwinteren.

Vanaf 2012 is de tuin opengesteld tijdens de Open tuinen dagen van Groei en Bloei. In 2015 is de tuin gekeurd voor “Het Tuinpad op, in Nachbars Garten” en doen we mee aan de open dagen van deze organisatie van bevlogen tuineigenaren.

In het najaar van 2015 zijn we begonnen met het planten van jaarlijks een paar duizend bollen, waarvan een groot deel gaat verwilderen. Daarmee hebben we al vroeg in het voorjaar kleur en sfeer in de tuin.

De open weekenden zijn altijd erg plezierig. Maar ook naast de open weekenden is bezoek van harte welkom. Zowel groepen als individuele bezoekers kunnen hiervoor een afspraak maken.